Gembrook

Materials

Steel Frame
Timber
Colourbond Cladding
Firestreak Timber Flooring
Stone Benchtops

Architects & Designers

No items found.

Passive Elements

No items found.

Awards & Accreditations

MBAV Best Custom Home 300K to 400K
Nominated MBAV's Best Kitchen Award

Mountain view

This project is a new family home on a vacant block of land with a moderate slope. The project consists of a 215 m2 single story dwelling with attached carport, built on concrete stumps with timber subfloor and steel portal frame. The house uses a cantilevered expanded polystyrene (EPS) roofing system, colourbond cladding and expansive decking. Internally the home has 3 spacious sections, the central being meals, family and dining. The south wing is perfect for guests and grandchildren to stay over, complete with separate rumpus area and bathroom. The north wing holds the master bedroom complete with walk-in robe, ensuite and study. The kitchen features 2PAC drawers and cupboards and stone benchtop. The bathroom and ensuite joinery use recycled Blackbutt timber with stone benchtops. Additional internal features include Firestreak timber flooring, a double-sided wood fireplace and Esse wood-fired slow-combustion stove.

Next Projects